2016‎ > ‎

Søndag 9. august 2015

RICARDO ODRIOZOLA, violin, JOHN EHDE, cello, EINAR RØTTINGEN, klaver

VALEN TRIO

Ricardo Odriozola studerede i sin fødeby Bilbao og ved Eastman School of Music. Han kom til Bergen i begyndelsen af 90'erne, hvor han har sat præg på musiklivet de seneste mange år som violinist, komponist, dirigent, koncertarrangør og underviser ved Griegakademiet. Stifter af Hansakvartetten, solist og kammermusiker, med mange indspilninger med ny musik på repertoiret, og en fast gæst i Dorf Gl. Skole. 
John Ehde er svensk cellist, dirigent og illusionist med base i København, og uddannet ved Jyske Konservatorium. John Ehde er medlem af LINensemble og Slaatto Trio, og har en fortid i Helsingborg og Wien, med stor koncertvirksomhed i Europa, Canada, Vietnam og Hong Kong. Han underviser i Malmø og ved Lund Universitet, og hans seneste CD med danske værker for solo cello er CD  of the year ved Music Web International.
Einar Røttingen er en af de store norske pianister, med base i fødebyen Bergen, elev af Jiri Hlinka, studieår i USA, solist, kammermusiker, arrangør, professor ved Griegakademiet, mange indspilninger, bl.a. Sæveruds klaverværker, en stærk musiker, og  hyppig gæst i Dorf siden 1991. Trioen, dannet i Dorf har taget navn efter komponisten Fartein Valen.

Program:
A. Dvorak:  Dumky trio, nr.4 c mol opus 90
B. Martinu: Trio nr. 2 d mol
E. Grieg:      Andante con moto
Comments